Podcasts för Online Entreprenörer

11 Podcasts att Lyssna På för Dig som Jobbar Online

Bland alla bloggar, guider och annan information som det finns att ta del av på den fantastiska webben så ska du även se till att följa en och annan Podcast.

Varför?

För att det finns flera som är riktigt bra. Där du garanterat kan lära dig ett och annat. Sedan är det smidiga formatet välkommet. Perfekt när du sitter i bilkön eller tunnelbanan på väg till ”dagjobbet”. Eller varför inte när du tränar.

Oavsett hur eller var du är/gör när du lyssnar så är det skönt att kunna ta del av information på ett smidigt enkelt sätt.

Vilka Podcasts ska man då följa?

Det finns hur många Podcasts inom IM som helst att lyssna på, där många dessutom är väldigt bra, men det finns ju inte tid för kunna följa alla. Därför har vi här plockat ut de 10 bästa, enligt oss.

Där alla kan ge dig ny och användbar kunskap för att antingen komma igång med din ide eller för att utveckla ett befintligt projekt.

De är alla inriktade mot internetmarknadsföring, antingen via SEO, E-handel, företagande eller sajtbyggande.

Jag har delat upp dem i några kategorier bara för att du enklare ska hitta rätt. Men stirrar dig inte blind på vilken kategori de hamnat i, många är väldigt breda och sträcker sig över flera olika ämnen.

Så plocka upp din favorithörlurar, koncentrera dig och hitta dina favoriter.

Marknadsföring

Från stora sajten och communityn Digital Marketer kommer en podcast med mycket intervjuer med folk från många olika positioner i olika företag.

Några intressant avsnitt är till exempel: Episode 2 och Episode 11

En avknoppning från Copyblogger.com. Här är en bred podcast med tips, taktik, stories och strategier som du kan använda i din verksamhet.

Intressanta avsnitt att börja med: Is Facebook Marketing Dead? eller Can Social Media Drive Sales, or Is It a Waste of Time?

Pod för dig med en egen liten verksamhet. Här går Amy Porterfield genom allt som du kan tänkas behöva ha koll på.

Lyssna t ex på: How to Use Instagram Stories to Grow Your Email-list

Sociala Medier

Från och med världens största (?) Social Media Management Platform, Hootsuite, kommer en pod om just sociala medier och hur du kan använda dem för växa. Men inte bara på det vanliga sättet, de gräver djupare.

Lyssna på: UN Women: How To Make A Powerful Message Go Viral eller Herschel Supply: The Origin of a Hashtag That Attracts Millions

Pubsnack med Jon Loomer (The Facebook Ads Guy). Mycket om PPC och Facebook men även en del annat.

Kolla in avsnitt som: Episode 80: Pricing Strategy och Episode 64: The Beginning Stages of a Community Launch

E-handel

Superintressant pod om Ecom som har många år på nacken. Finns en hel del avsnitt att plöja.

Några favoriter: The State of Facebook & IG Ads: How to From Failing to Scaling eller YouTube Advertising for Ecommerce

Sleeknote’s pod men många väldigt inflytelserika människor inom onlinemarketing.

Flera intressanata gäster som: Bill Macaitis från Slack eller Rand Fishkin från SparkToro (tidigare Moz)

Drew Sanocki har en lång karriär bakom sig (och framför sig förhoppningsvis) där har lett flera onlineföretag till framgång. Han har gjort det han pratar om helt enkelt!

Lyssna på: Podcast 17 och Podcast 32

PPC (Pay per Click)

Som du förstår en pod om Google Adwords (eller numera Google Ads) och i stort set enbart om det. Här grottar vi ner oss ordentligt.

Kolla in avsnitt som: Advanced Talk on Adwords Bidding Options och Don’t Confuse Your Ad Copy with Keywords

Allt om ppc med Rick Mulready, men kanske framför allt om Facebook Ads. Vill du, eller om du redan, använder ppc för att växa. Då är det här för dig!

Testa t ex: Back to Basic: Facebook Ads Lookalike Audiences och Quick Tip: What’s The Best ”Conversion Window” When Setting Up Your Facebook Ads

Ytterligare en pod från DigitalMarketer.com men den här gång med fokus mot ppc och framför allt Facebook.

Lyssna in dig på: #160: Not Getting Enough Conversions with Facebook Ads?


Sammanfattning

Där har du 11 av mina absoluta favoriter. Som du märker är alla på engelska, det finns helt enkelt ett helt annat utbud där.

Välj ut avsnitt som du känner kan intressera dig och ta dig tid att lyssna. Jag kan garantera att du hittar något som du verkligen går igång på.

Lyssna, lär och gör!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *