ComClick.se Bloggstart

Anledningar till Denna Bloggstart

Hallå där, när så den allra första posten på ComClick.se går live så kanske en förklaring till – Varför skulle kunna vara på sin plats. Varför har den dragits igång och varför du kanske ska bry dig?

Om Mig som Driver denna Sida

Har skrivit en relativt ingående Om Bloggen sida, kommer att komma mer matnyttigt där med tiden dock, där du kan läsa om mig bakom denna blogg och vad jag åstadkommit hittills i mitt onlineliv. Så det går jag inte in på här och nu.

Vad jag tänkte ta upp här är istället anledningen till att den finns, vad som komma skall och vad du förhoppningsvis kan lära dig och dra nytta av.

Anledningen till denna Site och Blogg

För att säga det enkelt så är det för att hjälpa andra att uppnå något de vill och kanske drömmer om.

Tanken är även undertecknad ska utvecklas då varje artikel kräver research och en grundlig genomgång. Förhoppningsvis lär man sig något nytt eller uppdaterar gamla kunskaper.

Själv så har jag alltid drömt om en mer avslappnad livsstil, ingen jobbig chef och inga fasta tider där du måste göra si eller så. Jag vet att det finns flera därute som känner likadant. Men vad gör man och hur? Det är där jag hoppas att denna blogg ska kunna hjälpa, åtminstone lite i alla fall. Om bara så 1 enda person skulle ta första steget mot ett nytt liv så skulle det vara en stor seger och allt jobb vara värt det.

Är det Du så får du gärna berätta det..

Chansen att du blir väldigt väldigt rik är ganska liten, visst finns den, men kom igen det är inte det som vi ska prioritera. Först och främst är det ett bekvämt och tryggt live där inkomsterna finns och är tillräckligt stora men där man även har koll på sina utgifter och anpassar dessa efter inkomsten. Det är nämligen så att det kan vara relativt svårt att få in den första kronan från nätet men när den kommer så kommer det att kännas riktigt bra. Sedan gäller det att veta vad som fungerar och vad som inte gör det.

Själv så kan jag sitta i timmar med ett projekt som jag vet förmodligen endast kommer att ge en väldigt dålig timpeng men jag gör det för att det är roligt och utvecklande. Det är inte ofta man gör och tänker så i den vanliga kontorsstolen på det riktiga 8 – 5 jobbet. Passion och intresse kallas det!

Här är 3 anledningar till varför jag arbetar online

  1. Att få göra något jag gillar och verkligen vill.
  2. Att ha kontroll över min egen tid och potentiell inkomst.
  3. Att få bestämma sina egna timmar, insats och riktning.

Rangordningen är egentligen oviktig så fokusera inte så mycket på den. Men det är dessa tre punkter det handlar om och anledningen till varför du nu kan läsa detta.

Vad Du kommer kunna lära dig

Jag kommer skriva om internet och marknadsföring på just internet, så det är helt enkelt internetmarknadsföring. Om vi bryter ner det i lite mindre bitar så kommer det handla om hur du kan utveckla projekt och sajter på nätet och där genom tjäna pengar.

 • WordPress – Lär dig en hel del (allt?) om WordPress. Både basic kunskaper som mer avancerade saker.
 • Bloggning – Lär dig starta, marknadsföra och utveckla en blogg.
 • Sökmotormarknadsföring (SEO) – Få tips, ideér och kunskap om hur du, på rätt sätt, får din sajt att avancera i sökresultatet.
 • Länkbygge – Lär dig bygga länkar på ett sätt som är ”panda” och ”penguin” säkert.
 • Affiliate marknadsföring – Lär dig hur du startar och tjänar pengar på en affiliate sajt.
 • Recensioner – Vi hjälper dig att välja rätt produkter och verktyg till din onlineverksamhet.
 • Guider – Stora och genomarbetade guider där du lär dig saker från grunden om ovan beskrivna ämnen.

Men jag skulle även mer än gärna ta emot tips från dig som läsare. Vad skulle du vilja läsa om och vilka luckor tycker du det finns där ute i informationsjungeln? Skriv gärna ner i dina tankar i kommentarsfältet.

Få nu inte för dig att jag kan allt, så är det absolut inte. Men jag tycker mig ha en bra bas att stå på och jag vill lär mig mer, och gör så nästan dagligen. Det är det som det handlar om – att lära sig och utvecklas. Seo och internetmarknadsföring är i ständig förändring. Därför blir det aldrig tråkigt eller förutsägbart.

Det finns en hel del mindre bra information på nätet, något som kan vara svårt att sålla ut när man inte har baskunskaperna. Här hoppas jag att du ska kunna lära dig det och på så sätt peta bort det dåliga och istället ta del av allt bra, som även det finns. Inom seo pratar man ofta om olika hattar. Du har:

 • White Hat – Som är det sunda och korrekta sättet att arbeta enligt Googles riktlinjer
 • Grey Hat – Vilket är White Hat på det stora hela men där det finns inslag av vissa tveksamma metoder
 • Black Hat – Som går ut på att ranka en sajt med alla möjliga sorters metoder. Egentligen till vilket pris som helst.

Här på ComClick bloggen så kommer vi fokusera på White Hat metoder med några inslag av säkrare Grey Hat. Anledningen är att det är så jag alltid jobbat med allt jag företagit mig. Enkla snabba lösningar intresserar mig inte och jag vill helst ha en genomarbetad produkt som jag kan stå bakom.

Skulle kunna skriva så mycket mer men där har du fått en bild av vad du kan förvänta dig. Ta det till dig och gör något bra av det.

Summering

Dags att avsluta och ”Get Down to Business”. Jag hoppas att det du kommer kunna läsa här kommer hjälpa dig att ta steget till att förverkliga eller utveckla dina planer på att ”internetjobba”. Vänta inte – utan ta bara steget och gör! Men se gärna till att följa denna blogg för att kunna ta det ytterligare ett steg. Se även till att koppla upp dig till mitt nyhetsbrev, på så sätt missar du inga nya artiklar och du får dessutom speciella tips och tricks som kanske inte hamnar på bloggen.

Vill du komma i kontakt med mig så gör du det, just nu, bäst här.

Med tanke på det du nu läst så skulle jag ändå vilja höra dina åsikter om internet och marknadsföring där. Samt dina planer och förhoppningar..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *