Bästa Firefox AddOns

32 Firefox Addons för dig som Jobbar Online

Först och främst, varför 32?

Det bara blev så helt enkelt, ok?! Jag kunde tagit med fler eller färre nu blev det dessa. Jag använder eller har använt alla och de har på ett eller annat sätt hjälpt mig i mina onlineäventyr.

Denna lista kommer att uppdateras. Dels försvinner ibland tillägg då utvecklare tröttnar eller slutar. Ibland kommer det bättre tillägg som helt enkelt gör vissa helt onödiga.

Du kommer att känna till en del medan andra kanske är helt nya. Har du bättre förslag så är du mer än välkommen att meddela mig det. Jag är ingen expert utan lär mig hela tiden nytt och hittar nya hjälpmedel.

De är kategoriserad efter användningsområde, men ta inte det alltför blodigt. Flera av tilläggen går att använda till en rad olika ändamål och passar egentligen in i flera kategorier.

Och nu kör vi! Hoppas du hittar några som gör ditt arbete lite lättare.

SEO Addons – För oss som gillar att Sökoptimera och utveckla sajters Rank

SEOBook Toolbar – Kraftfull toolbar som ger dig en mängd med information om en sajts parametrar, mått och värden i Googles ögon. Se länkar, PR, ålder, who is med mycket mera. Är helt gratis men kräver dock ett konto hos SEOBook.

SeoQuake – Ett tillägg som hjälper dig hålla koll på din SEO optimering. Det består av två olika delar. Dels en SEO-bar där du får se en sajt eller sidas olika värden som du förvalt samt olika sökresultats parametrar i en sökmotor.

LinkChecker – Med en enkel högerklick kan du snabbt får reda på det finns några döda länkar på en sida. Antingen din egen eller någon annans. Kan användas på flera olika kreativa sätt och jag själv använder det ganska frekvent. Rekommenderas!

SEO Toolbar – Förutom de ”vanliga” måtten så ger denna toolbar också SEMRush ranking, Way Back Machine, Who Is med mera. Mycket användbart.

Webbutveckling – Tilläggen för dig som vecklar ut webben

Font Finder – Hjälper dig att ta reda på vad det är för speciell Font en sajt använder. Perfekt för dig som designar.

MeasureIt – Dra upp en mätsticka över en del av en webbsida och få måttet i pixlar. Kan mäta höjd, bredd och ett objekts placering. Perfekt för att mäta upp en sidebar i WordPress. Skapa sedan din bild eller banner i det exakta måttet.

Colorzilla – Med det lilla droppverktyget så får du snabbt reda på exakt vilken färg just den bilden/texten/osv använder. Kan även plocka fram en sajts kompletta färgskala. Ger dig färgens hex kod eller RGB värde.

Firebug – Det ultimata utvecklarverktyget. Kan hjälpa dig att se, läsa, ändra och övervaka CSS, HTML och JavaScript. T.o.m. jag som inte är någon kodare använder det nästan dagligen. Perfekt för att hitta problem och fel eller bara för att lära sig och förstå kod.

Word Count Tool – Markera texten du skrivit så räknar denna addon ut antal ord du använt. Perfekt när man skriver t ex meta beskrivningar på fri hand.

Wappalyzer – Få reda på vad en sajt egentligen är byggd på för plattform och hur dess backend är uppbyggd.

Web Developer – Mängd med hjälpsamma verktyg för dig som är utvecklare. Man kan bland annat ”stänga av” all css och javascript på en sajt och då få en ren textsida, precis som sökmotorerna ser den.

Flagfox – Du får snabbt reda på vart en sajts server finns placerad, i vilket land. Dessutom kan du enkelt få reda på en massa övrig info om en  sajt, t ex malware, kodvalidering, diagnostik, SEO med mera.

YSlow – Analyserar en webbsajt och föreslår förändring för dess funktion baserat på en rad mått för högpresterande sajter. Kräver att Firebug är installerat.

Html Validator – Som namnet antyder så analyserar denna extension en sajts HTML och antalet fel visas via en ikon i statusraden.

Säkerhet – Hjälp att hålla saker och ting i ordning

LastPass – Spara alla dina loginuppgifter och lösenord på ett ställe. Du behöver då bara komma ihåg ett enda lösenord. Perfekt för oss som har flera sajter att hålla koll på. Har en massa bra hjälpmedel som gör din dag så mycket enklare. Rekommenderas!

Ghostery – Ghostery upptäcker vad som händer bakom det du ser på en sajt du besöker. Den ser spindlar, trackers och andra ”hemskheter” som Facebook, Google och de andra drakarna använder för att få ut ytterligare information om dig.

Andra Hjälpmedel – Diverse tillägg som hjälper i det dagliga arbetet

Print Friendly & PDF – Hjälper dig att skriva ut en webbsida på ett enkelt och smidigt sätt. All onödig info såsom annonser, menyer och annat skräp sållas bort. Vilket ger en snygg och ren utskrift. Sparar skrivarpapper och gör dig till en liten miljövän..

Gmail Mail Sidebar – Få din Gmail rakt in i din sidebar i Firefox. Smidigt.

Word Count Tool – Håll koll på antalet ord du skriver eller hur många ord en speciellt sida innehåller.

FireFTP – En FTP klient som gör det enkelt och smidigt att använda sig av FTP.

ShowIP – Ta reda på en sajt IP-adress direkt i din statusbar.

Copy Plain Text 2 – Gör så att du kan kopiera markerad text utan formateringar.

Produktivitet – Få mer gjort när du väl arbetar

Pushbullet – Länka ihop flera enheter för att enkelt kunna skicka filer och länkar. Kan även integrera din telefon med din dator så att du inte missar samtal eller sms.

Pocket – Spara en länk eller sajt för ett senare tillfälle. Du kan tagga länkarna för att bättre kunna hålla koll på dem. Kan synka mellan flera enheter.

Evernote Web Clipper – Använder du Evernote? Om inte så testa det. Det här tillägget låter dig spara ner texter, bilder och artiklar rakt ner i din Evernote app. Perfekt att ha allt samlat på ett ställe för att kunna läsa senare.

Tab Mix Plus – Förbättrar FireFoxs tabbfunktioner eller flikar. Innehåller flera olika smidiga funktioner som gör det enklare för dig att använda dig av flikar på flera olika sätt.

Sociala Tillägg – Bli än mer social

RiteTag – Svårt att hitta rätt hashtag? Ritetag hjälper dig hittar rätt så att du når ut maximalt med varje uppdatering.

Addthis – Dela och bokmärk på ett enkelt sätt.

Emoji Keyboard – Sök och hitta emojis direkt i din webbläsare.

1-Click YouTube Video Download – Superenkelt tillägg som gör att du smidigt kan ladda ned YouTube videor.

Buffer – Dela innehåll med endast ett klick.

Instadown – Ladda smidigt och enkelt ner bilder och filmer från Instagram.

Vi Sammanfattar

Där har du dem, hela 32 Firefox tillägg som du kan börja använda redan idag.

Nu bör du dock inte installera dem alla utan testa dig fram och välj sedan ut godbitarna. För många installerade tillägg kan göra att saker och ting börjar gå långsammare. Det vill vi ju inte!

Och som sagt, du som sitter med Chrome. De flesta finns tillgängliga även för dig – bara Googla.

Så vad säger du? Hittat någon ny favorit? Eller har jag missat någon som verkligen borde varit med! Låt mig få veta här i kommentarerna..

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *