Köp domäner med SEO kraft

Här kan du köpa domäner som har inlänkar och bra seo-värden. Det är gamla domäner som tidigare använts och därmed har inlänkar. Detta ger själva domänen auktoritet i Googles ögon..

Domäner perfekta att använda för att bygga länkar till dina egna pengasajter

DomänToppdomänInriktningDomain AuthorityPage AuthorityPris (SEK)
*******************.se.seHus/Bostad/Hem2230SÅLD
***********.nu.nuKläder2538SÅLD
********.nu.nuAllmän blogg2329SÅLD
**********.se.seData/Teknik2437SÅLD
********.se.seKör/Musik2335SÅLD
*******.nu.nuMuseum/Kultur/Sverige2134SÅLD
********.se.seHund/Kennel/Husdjur2436SÅLD
******.se.seSport/Idrott2533SÅLD
*************.se.sePolitik/Sverige2436SÅLD
*****************.nu.nuResor/Turism/Egypten2638SÅLD
*****************.nu.nuResor/Turism/England2536SÅLD
*******.se.seHeminredning/Möbler2531SÅLD
******.nu.nuSpecifik Sjukdom2134SÅLD
********.se.seHund/Kennel/Husdjur2638SÅLD
*************.se.seTurism/Sverige2335SÅLD
**********.se.seFastigheter/Lokaler2432SÅLD
******.nu.nuSjukdom/Hälsa2235SÅLD
**********.se.seResor/Turism/Världen2637SÅLD
******.nu.nuDataSpel/Data/Teknik2335SÅLD
*****.se.seLjud/Kultur2537SÅLD
********.se.seData/Teknik2031SÅLD
***********.nu.nuHemekonomi/Ekonomi2634SÅLD
****.se.seMobil/Teknik2536SÅLD
**********.se.seFiske/Outdoor2433SÅLD
*********.se.seMotor3032SÅLD
*****.se.seHusdjur2638SÅLD
****************.nu.nuFilm2229SÅLD
*********.nu.nuSpel/Teknik2433SÅLD
*******************.nu.nuAllmän Blogg2840SÅLD
**********.se.seBlogg/Träning/Hälsa2537SÅLD
*************.com.comAllmän blogg3240SÅLD
**********.se.seHälsa/Sjukdom2026SÅLD
*******.se.seSport2224SÅLD

Hur köper jag en eller flera domäner?

Ta kontakt med mig via kontaktformuläret här under. Ange vilka domäner du är intresserad av och eventuella frågor du har. Vi kommer sedan överens om hur du ska betala och efter mottagen betalning så för jag över domänerna på dig. Jag har konton hos flera domänregistratorer och kan försöka se till att ägarbytet sker hos din favorit.

Vi köp av flera domäner så ger jag ett bra paketpris!

Har du frågor så är du välkommen att ta kontakt så ska jag se till att svara efter bästa förmåga.

Vad betyder de olika fälten i domäntabellen?

 1. Fält ett är domänens namn (se förklaring nedan om varför jag ej visar dessa)
 2. Toppdomän
 3. Domänens eller den tidigare sajtens inriktning (nisch)
 4. Domänens Domain Authority (DA)
 5. Domänens Page Authority (PA)
 6. Priset

Varför visas ej domänens namn?

Ska domänen användas som länksajt ligger det i ditt intresse att ingen vet om detta, allra minst Google.

Skulle jag fritt lägga upp domännamnen här kommer de för alltid finnas sammankopplade med detta. Ju färre som vet om namnet desto bättre.

Själva domännamnet spelar i sammanhanget ingen större roll heller. Det viktiga är vad som tidigare fanns på sajten som den användes till, vilket du får ta del av.

Är du seriöst intresserad av att köpa så kommer du självklart att få se de olika domänerna.

Funderar du på att bygga din huvudsajt på någon av dessa domäner så blir det naturligtvis viktigare med namnet och du får då självklart ta del av det efter initial kontakt.

Finns det fler domäner till salu?

De du ser i listan är de som finns tillgängliga just nu.

Jag har dock flera men de är inte tillgängliga för alla ännu. Det kommer att fyllas på med domäner då och då, speciellt beroende på intresset. Detta är ett relativt nytt sätt att sköta försäljningen av sådana här domäner. Det har tidigare mest skett mellan större bolag eller helt dolt.

Du är intresserad men hittar ingen inom just ditt område

Ta då kontakt med mig här.

Jag kan ha andra tillgängliga eller så kan jag försöka skaffa fram dem åt dig. Vi kommer då överens om vad, vilken styrka du vill att den ska ha samt priset. Det kan bli dyrare än de som är listade här då det kräver en större arbetsinsats att hitta specifika nischdomäner.


Varför Du borde vara Intresserad av dessa Domäner?

Det är en legitim fråga. Anledningen är helt enkelt för den länkkraft de kan ge till en nya sida.

Säg att du har en sajt som du vill ranka bättre. Du behöver då få länkar till den för att Google riktigt ska få upp ögonen för den och därmed ge den en bättre rank i serpen. Det du vill ha är bra och relevanta kvalitetslänkar, dvs länkar från en domän med bra ”metrics”. En sådan länk ger din sajt en väldigt mycket större boost än en annan från en ej relaterad sajt, t ex en länkkatalog eller nystartad sajt på en ny domän.

Hur kan man se att en domän är ”bra”?

Mycket bra fråga.

Tidigare använde de flesta Googles Pagerank Toolbar för att se just Googles värde på domänens styrka, enligt dem. De gav domänen ett ”betyg” genom ett siffersystem mellan 0-10. Jag säger tidigare för Pageranken är numera ett dåligt mått att använda. Anledningen är att Google på senare år inte har uppdaterat själva Toolbaren och kanske inte kommer att göra det mer alls framöver heller, se bland annat här.

Därmed är det ett daterat verktyg och bör inte användas. En gammal domän med PR5 kanske har tappat alla bra länkar och egentligen bara är en PR2 men pga obefintliga uppdateringar av Toolbaren så är den fortsatt en PR5.

Det här gäller alltså endast Pagerank Toolbar vilket är den delen av Pagerank som är publik. Internt och via deras algoritm så används fortfarande och uppdateras Pageranken men vi kan alltså inte längre ta del av dessa uppgifter.

Att då fortsatt använda PR för att bedöma en domän, och i slutändan en länks värde, hade varit som att handla på börsen men bara titta på en akties kurs från 2013 när du idag ska bestämma dig för att köpa eller inte. Det går ju helt enkelt inte..

Helt enkelt: Glöm Pagerank som mätinstrument för domäner.

Istället använder vi oss av Moz och Majestic

De båda företagen har egna mått på hur de anser en domän borde ranka och hur den står sig mot andra. Dessa två spindlar och söker genom stora delar av nätet för att sedan efter en egen formula betygsätta domänerna.

Moz analysmått:

 • Domain Authority – Moz egna beräkningsmodell som baseras på Googles algoritm och bedömer hur väl en sajt kommer att kunna ranka hos Google. Räknas ut genom att de kombinerar värdet från antalet länkande rotdomäner, antalet länkar, MozRank, Moztrust tillsammans med flera olika mått. Detta enligt en skala från 0-100.

och

 • Page Authority – Samma som ovan fast här handlar det om en specifik sida på en sajt och dess möjlighet att ranka.

Majestic värden:

 • Trust Flow – Ett sajts/domäns kvalitetsvärde enligt en skala på mellan 0 – 100. Beräknas på antalet länkar med kvalitet en sajt har. Baseras på en manuell genomsökning av kvalitetssajter och länkar från dessa eller från relaterade sajter ger ett bra värde.

och

 • Citation Flow – Ett värde mellan 0 – 100 som baseras på en sajts inlänkar och dess styrka samt hur inflytelserik sajten kan tänkas vara. Beräknas med hjälp av en matematisk formel.

Varför just dessa olika mätvärden?

För att de ger en väldigt bra bild om domänens styrka och framför allt uppdateras väldigt frekvent. Tidigare använde jag mig endast av Moz DA och PA men har nu gått över mer och mer till Majestics, eller helst en kombination av dessa.

Vad är då bra respektive dåligt – vi försöker hålla oss över 20 i DA samt 15 TF och CF.

På pbn-domänerna ovan har jag endast angett DA samt PA, anledningen till det är att dels var det de värdena jag gick efter när de köptes samt att de är enkla (helt gratis) att kunna kolla upp.

Hur använda dessa domäner efter köp?

Det är naturligtvis upp till dig själv men jag skulle använt dem till ett eget nätverk med sajter som används för att ranka din huvudsajt, dvs den du avser tjäna pengar på.

På engelska kallas detta för Private Blog Network (PBN) men på svenska kanske vi ska kalla dem Privata Bloggnätverk eller Privata Sajtnätverk. Du kanske tidigare har hört talas om satellitsajter?! Man kan säga att dessa är satellitsajternas 2.0.

Vad jag menar mer specifikt med dessa nätverk kan du läsa om här. Har även en artikel på gång där jag i detalj förklara hur du bäst sätter upp dessa sajter.

Hur har jag fått tag på dessa domäner?

Det finns olika metoder. Jag använder mig bland annat utav dessa två.

 • Dels finns det Snapback tjänster som snabbt registrerar domäner som har förfallit, dvs den tidigare ägaren har av olika skäl inte förnyat domänen. Det förfaller en massa domäner varje dag med det är långt ifrån alla som har bra styrka och bra länkar. Många är tomma domäner som aldrig haft något innehåll.
 • Sedan använder jag mig även av att leta brutna länkar (Broken Links) runt omkring på nätet. Dessa brutna länkar leder då till en sajt som inte är aktiv och ibland finns domänen ledig att registrera.

Det är tidskrävande uppgifter och det gäller att veta ungefär vad man letar efter. Jag är ingen expert i ämnet men tycker mig kunna baserna ganska bra ändå.

Något viktigt att påpeka är att du verkligen måste kolla genom domänerna så att länkarna den har verkligen är bra och inte innehåller en massa spam. Spamdomäner vill du aldrig ha länkar ifrån.

Mina domäner här har jag kollat genom alla länkar på, med de verktyg jag använder, och de ska vara fria från onaturliga länkar.


Som jag sagt innan ta kontakt om du har några frågor, jag hoppas dock att jag har lyckats besvara de flesta.

Att använda dessa domäner som till exempel länksajter sker helt på egen risk. Jag kan inte ta något ansvar för om du skulle råka ut för problem med t ex Google. Det är en risk att bygga länkar och den vill jag att du är medveten om. Bara för att klargöra!