Namngeneratorer för Företag & Domäner

10 Gratis Namngeneratorer för Företag, Startups & Domäner

Det finns mycket att tänka på, och många steg att följa, när det är dags att starta ett nytt företag. Och var och ett är viktiga av olika skäl.

Att välja företagsnamn (eller domännamn) kan vara en av de enklaste delarna av hela proceduren att starta företag, eller så kan det vara en av de svåraste.

Är det så att du kört fast. Din kreativa del av hjärnan fungerar bara inte längre. Du har fastnat vid ”Ditt Namn AB”. Känner du igen dig så kan du pusta ut nu – hjälp är på väg 🙂 .

Här är 10 företagsnamnsgeneratorer som kan hjälpa dig att brainstorma, tänka kreativt, bryta det mentala blocket eller bara komma igång för att hitta bästa möjliga namn för ditt företag.

Fixa en kopp kaffe och ta dig lite tid att utforska och leka med varje verktyg innan du fattar ditt slutliga beslut.

Ok? Då kommer de olika namngeneratorerna här. Vi har delat upp dem i lite olika kategorier som du kanske märker.

NamnGenerator för Företagsnamn

Namelix

Namelix Namngenerator

Namelix.com från Brandmark hjälper dig att hitta ett kort företagsnamn som är enkelt att marknadsföra (brandable, helt enkelt).

Du anger ett eller några nyckelord som du vill att ditt namn ska innehålla och sedan genererar verktyget ett antal förslag baserat på de ord du stoppade in.

Lek sedan vidare genom att ändra, lägga till eller ta bort nyckelord. Du kan också spara namn du gillar. Det hjälper mjukvaran att komma ihåg dessa och ge dig fler liknande förslag.

Namemesh

Namemesh Namngenerator

Namemesh är ett verkligt generatorsverktyg med olika generatorer för företagsnamn och domäner.

Skriv in ett par nyckelord i sökrutan. Klicka på Generera och verktyget gör sin grej. Du får förslag på namn i olika kategorier, som tex vanliga, nya, korta, roliga osv.

Du får dessutom direkt veta om namnet finns ledigt att registrera som domän. Dock endast för .com och ett par till internationella ändelser.

Namesmith

Namesmith Namnegenerator

Namesmith.io är en kreativ namngenerator. Den ger faktiskt väldigt roliga och spännande förslag.

Du beskriver ditt företag med ett par ord, kan även vara nyckelord du gillar. Du får sedan en mängd med olika förslag baserat på olika kriterier. Varav flera var väldigt användbara när jag testade.

Du kan också klicka på att generera helt ”Random Names” vilket är väldigt användbart för dig som vill ha ovanliga namn.

Ornicus

Ornicus Namngenerator

Ornicus namngenerator är lite annorlunda gentemot de andra förslagen. Dels för att den genererar latinska namn, men också på hur den gör det.

Så fort du kommer in på sidan så får du ett namnförslag. Klicka bara på Generate så får du ett nytt. Den föreslår alltså bara ett namnförslag åt gången, vilket ger en bättre överblick.

Perfekt för dig som vill ha ett ovanligt namn på ditt företag eller tjänst. Men den kan vara lite beroendeframkallande 🙂 .

Andra Företagsnamnsgeneratorer att Testa

Har du inte lyckats hitta rätt med några av de förslagen ovan så kommer här ett par till:

  • izNameWiz – En klassisk generator. Stoppa in ett par nyckelord och du får tillbaka en rad med sammansatta förslag baserade på dessa.
  • Naming.net – Ser kanske inte så mycket ut för världen med sin daterad design. Men den är riktigt bra där du kan bestämma uppbyggnaden av namnet.
  • Panabee – En klassiker som gör ett bra jobb. Ange nyckelord och du får förslag innehållandes varianter dina nyckelord.

DomänNamnsGenerator

Även om företagsnamngeneratorerna (är det ett ord?) ovan också kan användas till domäner så ville vi plocka med ett par förslag som är mer specificerade mot just domäner.

Men även dessa kan självklart användas till företagsnamn..

LeanDomainSearch

LeanDomainSearch Domännamnsgenerator

LeanDomainSearch hjälper dig att hitta och komma på bra domännamn.

Den fungerar så att du anger ett ord eller term som du vill att din domän ska innehålla. Sedan spottar den ut flera tusen olika förslag med ditt nyckelord sammansatt med andra ord. Sedan kan du sortera eller ändra t ex ordföljden.

Dessutom är alla lediga att registrera, iaf som .com.

Andra Domängeneratorer

  • Short Domain Search – Genererar tillgängliga singelords-domäner. Ger många förslag på domäner med de nyare domänändelserna (eftersom många enordsdomäner är tagna redan).
  • Dot-o-mator – Här kan du vara med och bygga upp dina nya domän med hjälp av att ange flera olika nyckelord.

Där har vi det!

Hoppas att någon av dessa kan hjälpa dig att hitta det där perfekta företagsnamnet som direkt kommer fastna och bli en del av er.

Kom ihåg att bolla potentiella företagsnamn med affärspartners, kollegor och vänner för att få bästa möjliga feedback.

Och du, skulle ni verkligen lyckas så hör gärna av er och berätta!

Om du vill ha ännu fler förslag på sajter och tjänster som kan hjälp dig att generera företagsnamn eller domännamn så hittar du det här.

Similar Posts

One Comment

  1. Hej! vi ska starta ett företag där vi ska sälja juice. vi skulle vilja ha hjälp med en bra och internation namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *