Så här löser du när du inte kan skicka meddelande till en grupp på WhatsApp

Så här löser du ”Du kan inte skicka meddelanden till den här gruppen” på WhatsApp

Får du felmeddelandet ”Du kan inte skicka meddelanden till den här gruppen” på WhatsApp?

Kanske det då också följs av ”Eftersom du inte längre är en deltagare i gruppen”.

Med WhatsApp kan du skicka meddelanden, ringa röst- och videosamtal, dela mediefiler och skapa chattgrupper.

En WhatsApp-grupp är en funktion som låter människor kommunicera och dela filer och dokument med en grupp människor i en och samma chattkonversation.

Du kan skapa en grupp genom att öppna appen och välja ”Ny grupp”.

I den här guiden lär du dig hur du kan lösa problemet med ”Du kan inte skicka meddelanden till den här gruppen eftersom du inte längre är en deltagare” på WhatsApp.

Varför kan jag inte skicka meddelande i en WhatsApp grupp?

1 – Den vanligaste och mest logiska anledningen är att du har tagits bort från gruppen.

Plockas du bort från gruppen kommer du inte att kunna skicka meddelanden eller se framtida konversationer.

Du kan dock fortfarande se tidigare konversationer. Dessa finns kvar och det gäller inte bara dina meddelande utan alla.

2 – Det skulle också kunna bero på att du för stunden inte har någon internetanslutning eller att den är alldeles för långsam.

För att kunna skicka meddelande och chatta kräver WhatsApp en fungerande och hyfsat snabb internetanslutning.

Om du är ansluten till Wi-Fi kan du istället prova att byta till mobildata och vice versa.

Så här löser du problemet med ”Du kan inte skicka meddelanden till den här gruppen” på WhatsApp

Detta ”fel” beror mest troligt på att du blivit bortplockad från gruppen eller i sällsynta fall på din uppkoppling.

Här följer mer detaljerade lösningar:

Lösning 1

För att kunna fixa ”Du kan inte skicka meddelanden till den här gruppen” måste du be administratören för gruppen att lägga till dig igen.

Detta kan du göra genom att skicka ett meddelande till dem via WhatsApp.

Felmeddelandet uppstår nämligen när du har tagits bort från gruppen. Som ett resultat kommer du inte att kunna skicka meddelanden eller se framtida konversationer.

Men även om du inte längre är med i gruppen kommer du fortfarande att kunna se tidigare konversationer. Från då när du var med i gruppen.

Du kommer också att kunna se befintliga medlemmar i gruppen genom att trycka på gruppens namn högst upp i konversationen.

När du tas bort visas också en bubbla som anger vem som faktiskt tog bort dig från gruppen.

Till exempel

Plockades du bort från gruppen av en ”Stefan” kommer bubblan att säga ”Stefan tog bort dig”.

En administratör för en grupp har möjlighet att ändra gruppens namn, dess foto, beskrivning och sekretessinställningar.

De kan också ta bort gruppmedlemmar, oavsett anledning.

Om du har tagits bort från en grupp – skicka ett meddelande till administratören för gruppen som tog bort dig och fråga varför du har tagits bort.

Det kan ibland ha skett av misstag.

Lösning 2

En annan mindre trolig lösning skulle kunna vara att din anslutning är antingen är tillfälligt borta eller för långsam.

Testa då att koppla upp dig på ett annat nätverk eller att slå på mobildata.

Har du blivit bortplockad från en grupp och sett detta meddelande? Fick du komma tillbaka?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *